Tarta frageda cu prune si bezea-pentru Ionix....

de Rocsi in Prajituri, 1 Sep 2010 | 6563 vizualizari

 

Este reteta lui Julie..este o tarta foarte frageda si delicioasa ..multumesc Julie mult...si daca maine tot e ziua lui Ionix i-o dedic din suflet ei ca sa stie ca o port mereu in inima....

 

INGREDIENTE

  • pentru blat:
  • 3 galbenusuri
  • 100 gr unt
  • 1 praf de copt
  • 1 lamaie
  • 1 esenta rom
  • 3 linguri zahar
  • 200 gr faina
  • pentru umplutura cu prune:
  • 12 prune mari(eu am avut niste prune mari )
  • 2 linguri zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 lingura si jumatate pesmet
  • pentru bezea:
  • 3 albusuri
  • 3 linguri zahar pudra
  • 1 plic zahar vanilat
  • scortisoara

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta frageda cu prune si bezea-pentru Ionix....:

aluatul:

galbenusurile se freaca spuma cu zaharul.

apoi punem si untul(la temperatura camerei sa fie).

dupa ce am frecat aceste 3 ingrediente adaugam coaja si zeama de la lamaie ,praful de copt stins cu putina zeama de lamaie si esenta de rom.

le amestecam bine,apoi punem faina treptat si framantam un aluat potrivit de moale si il dam la rece.

pregatim umplutura:

prunele le spalam,indepartam cozile,le scoatem samburii si le taiem feliute.

peste adaugam zaharul,pesmetul si zaharul vanilat.

le incorporam bine.

luam aluatul din frigider.

intindem o foaie ,iar aceasta o asezam intr-o tava rotunda(eu am pus in tava detasabila),care este unsa cu margarina.

o intepam putin cu furculita apoi asezam prunele.

o dam la cuptor pentru 15 min,acesta fiind incins inainte.

intre timp batem de bezea:albusurile le batem bine spuma,adaugam zaharul pudra si zaharul vanilat si le batem pana ce sta teapana.

dupa 15 min scoatem tarta din cuptor,asezam bezeaua si o intindeam uniform si o mai dam iar in cuptor 15 min.

cand o scoatem o presaram cu scortisoara si o lasam sa se raceasca apoi servim.

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta frageda cu prune si bezea-pentru Ionix...." nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

Rocsi 1

08.09.2010, 11:08

a fost tare buna julie..multumesc de inspiratie

Ana_Maria269 1

07.10.2010, 18:24

Tocmai am facut prajitura si sunt uimita, are un senzational , este foarte parfumata, si arata foarte bine... si nici nu se prepara foarte greu. Felicitari !!! o voi face mereu cu placere

Rocsi 1

07.10.2010, 19:57

ana ma bucur k ti-a placut..nu imi apartine mie reteta ci lui julie de pe bucataras dar dak tia-m fost de ajutor si te-ai inspirat d ela mine ma bucur...

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu foaie sfaramata